Ingen legeplads er komplet uden et par sjove vippedyr, som kan sætte gang i både leg og fantasi. Vores vippedyr til legepladsen fås i mange forskellige typer: Fra dobbeltsidet vippedyr med ryglæn, hvor de mindste børn får god støtte, og til de mere traditionelle vippedyr, hvor børnene for alvor træner deres balance og koordinationsevne. Derudover finder I et stort udvalg af designs. På den måde har børnene mulighed for at vælge, om de vil have en vippetur på et køretøj, et dyr eller noget helt tredje.

Hvorfor vælge vippedyr fra LEDON?

  • Skridsikre sæder i splintfrit polyethylen, der sørger for, at børnene sidder godt fast.
  • Ergonomiske nylonhåndtag minimerer risikoen for øjen- og tandskader.
  • Fiberdele i nylon sikrer, at fingrene ikke fryser fast – trods minusgrader.
  • Patenteret opspænding af fjedre beskytter mod klemte fingre.
  • Tematiserede vippedyr – styrker rollelegen på legepladsen.

BLOK PRODUKTER

Hvordan udvikler hjernen sig, når børn vipper?

HJERNETEKST
Når børn vipper, giver det både sug i maven og understøtter børnenes naturlige udvikling. Hele kroppen er i brug, når vippedyret skal holdes i gang. Det træner de store muskelgrupper og stimulerer kropsfornemmelsen. Sidstnævnte er især vigtig for, at børnene lærer og forstår deres krops reaktioner og signaler. De skal kunne føle sig trygge i deres egen krop, og det sker kun ved, at de danner sig erfaringer og viden om deres kropslige fornemmelser, og hvordan disse hænger sammen med de sanseindtryk og oplevelser, som de får fra omgivelserne.
Ved at vippe frem og tilbage får barnet også en stærk fornemmelse af årsag/virkning, ligesom labyrintsansen også bliver forbedret – og det styrker bl.a. balance- og indlæringsevnen.

Hvilket vippedyr skal I vælge til legepladsen?

Når I skal finde det rigtige vippedyr til legepladsen, er det vigtig at vide, hvilken aldersgruppe der skal bruge legeredskaberne. Hvis det er helt små børn, der skal have vippeture, anbefaler vi vippedyr med dobbeltsider. Disse modeller såsom Haj, Bil og Hvalen Willy kan benyttes af børn helt ned til etårsalderen, da siderne omslutter sig om børnene og giver dem støtte, hvis de har brug for det.

Er børnene ældre og har brug for større udfordringer, er vores klassiske modeller som Tiger og Motorcykel gode. Derudover kan børnene også prøve et af vores nyere vippedyr, for eksempel Bobi, som skiller sig ud ved ikke at have en traditionel for- og bagende, ligesom den har en større siddeflade, hvor børnene kan være flere om en vippetur.

Hvordan understøtter vippedyr børns naturlige udvikling?

Vippedyrenes bevægelse frem og tilbage virker simpel, men den har en enorm gavnlig effekt for børnenes udvikling. Ud over de kropslige fordele for muskelgrupperne og kropsfornemmelsen styrker en vippetur også børnenes labyrintsans. Den fortæller om hovedets og kroppens position i forhold til omgivelserne, samt hvad der er op og ned. Bliver labyrintsansen ikke stimuleret, vil børnene undgå eksempelvis at gynge eller balancerelaterede aktiviteter, fordi de vil blive svimle og utilpasse. Derfor er det vigtigt at opfordre børnene til en sjov vippetur.

Vippedyrenes tematiske udseende er også med til at bidrage til rolleleg. Legene bliver nemt sat i gang, hvad end børnene tager en tur på hesten, flyveren eller frøen. Rollelegene styrker både børnenes sproglige- og sociale evner, ligesom indlevelsen i forskellige roller hjælper børnene til at bearbejde deres følelser og oplevelser.

Hvordan bør I placere et vippedyr på legepladsen?

Når vippedyret skal placeres på legepladsen, er der forhold, I kan tage med i jeres overvejelser for at opnå en optimal indretning. Ligesom rutsjebaner og gynger lægger vippedyret op til vild leg, altså leg med høj fart og høje stemmer. Disse redskaber kan med fordel placeres sammen og med afstand til legehuse og sandkasser, hvor børnene har brug for mere ro til fordybelse. Skal I have flere vippedyr, har I mulighed for at skabe en ekstra social dimension til legepladsen ved at stille dem sammen. Det giver nemlig børnene mulighed for konkurrencer som for eksempel “hvem kommer først”.

BLOK Kontakt os, hvis I har brug for rådgivning til indretningen af legepladsen med vippedyr eller spørgsmål til vores produkter. BLOK